Fontana Bad Nieuweschans
In wellness- en kuurresort Fontana Bad Nieuweschans vindt u alle faciliteiten voor pure ontspanning en gezondheid. Waar u tevens kunt ontspannen in de sauna en lekker kunt genieten in de lavendelkamer. Dit is de ideale locatie om eens alles achter u te laten en weer als herboren huiswaarts te keren!

Noaberpad
Noaberpad (LAW 10) is een 415 km lang Nederlands-Duits lange-afstand-wandelpad dat van Bad Nieuweschans in Groningen naar Kleve inDuitsland loopt. Daarbij gaat het langs en over de Duitse grens van de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. In Bad Nieuweschans sluit het pad aan op de E9, het Noordzee Kustpad, dat in Groningen het Wad- en Wierdenpad heet. In Kleve sluit het aan op de E8 die in Nederland het Grote Rivierenpad heet. Ten opzichte van de derde druk zijn veel verbeteringen in de route doorgevoerd. Met name de gedeelten Den Broam (Buurse) – Oldenkott, Zwillbrock – Barlo en Gendringen – ’s Heerenberg zijn geheel herzien terwijl Emmerich – Kleve nieuw is toegevoegd.

Het pad loopt achter Bellingwolde langs, U kunt met de trein naar Bad Nieuweschans gaan en daar het pad beginnen, De eerste nacht kunt u dan uitrusten in ons hotel voor de volgende dag. Wij bieden u een arrangement aan, Bij aankomst een welkomsdrankje, een overnachting en 4 gangen diner , een heerlijk gereserveerd ontbijt en een lunchpakketje voor de volgende dag.

Fietsen
Hotel Villa ‘de Thee Tuin’ is een ideale verblijfplaats voor liefhebbers van natuur en rust.
De verschillende landschappen in de omgeving zijn prima te ontdekken met de fiets.
We hebben verschillende fietsroutes voor u klaarliggen.

Bourtange
is een vestingdorp 20 minuten hier vandaan., dat tijdens de Nederlandse Opstand is aangelegd. Bourtange ligt in de gemeente Vlagtwedde, in de streek Westerwolde. Bourtange is kortstondig, tussen 1808 en 1821, een zelfstandige gemeente geweest. Het is een beschermd dorpsgezicht. Hoewel de grachten en muren anders doen vermoeden, heeft Bourtange nooit stadsrechten gehad.

Tussen 1811 en 1821 was Bourtange een zelfstandige gemeente, waartoe in het beginjaar ook Ter Apel, Onstwedde, Sellingen, Vlagtwedde enWedde behoorden. De eerste maire was Paulus Eckringa. In 1811 werd Vlagtwedde afgesplitst en in 1813 Onstwedde. In 1821 ging Bourtange op in de gemeente Vlagtwedde. Naast de op de hoornwerken na volledig gereconstrueerde vestingwerken vindt de bezoeker er diverse bezienswaardigheden: een Marktplein met eeuwenoude lindebomen, vijf musea en winkels. Daarnaast is devestingmolen herbouwd en is de rosmolen gereconstrueerd. In het zomerseizoen worden er historische evenementen in de vesting georganiseerd, waaronder het grootste reënactmentevenement van Nederland: de Slag om Bourtange. De kerk van Bourtange bevat nog diverse overblijfselen van de oorspronkelijke vestingkerk, die als eerste nieuwe protestantse kerk in 1607 in de provincie Groningen werd gebouwd. De uit 1842 daterende synagoge is thans het Joods Synagogaal Museum.

Klooster Ter Apel
Klooster Ter Apel is een voormalig klooster in het dorp Ter Apel. In de Conventgebouwen zijn onder meer het Museum voor Klooster- en Kerkgeschiedenis & Religieuze Kunst en twee galerieën voor hedendaagse kunst gevestigd. De voormalige lekenkerk van het klooster doet dienst als hervormde kerk. Deze Boschkerk vormt de zuidvleugel van het klooster.

Voor kunst- en cultuurliefhebbers vanwege de oude en nieuwe architectuur en de permanente en wisselende exposities. Voor fans van oude en nieuwe (kerk)muziek. Voor natuurgenieters vanwege de bosrijke landelijke ligging met wandelmogelijkheden. Ter Apel is het laatste klooster dat in Groningen werd gesticht, maar het enige van de 34 die de provincie in de Middeleeuwen heeft geteld, dat nog als klooster herkenbaar bewaard is gebleven.

Slingertuinen in Bellingwedde
Een slingertuin is een bij de negentiende-eeuwse Groninger borgen veel voorkomende tuin in Engelse landschapsstijl. Kenmerkend voor de slingertuinen is het verschil in hoogte en het ‘kronkelige’ verloop van waterpartijen, borders en voetpaden. Herenboeren lieten slingertuinen aanleggen om hun boerderijborgen meer aanzien te geven.

Gemeente Bellingwelde:
Bellingwolde, Hoofdstraat 136
Blijham, Oosteinde 2
Blijham, Oosteinde 6
Blijham, Oosteinde 14
Blijham, Oosteinde 23 (voormalige Pastorieheerd)
Blijham, Oosteinde 25
Blijham, Oosteinde 41
Blijham, Oosteinde 42
Blijham, Oosteinde 44
Blijham, Oosteinde 46, De Boschplaatse
Blijham, Oosteinde 54
Blijham, Hoofdwg 124

Ook kunt u gaan fietsen naar de gemeente Oldambt waar u tevens prachtige slingertuinen kunt bezichtigen.

Gemeente Oldambt:
Beerta, Hoofdstraat 137
Beerta, Oudeweg 21
Drieborg, Schanskerdijk 27
Finsterwolde, Goldhoorn 33
Finsterwolde, Hoofdweg 101
Nieuw-Beerta, Hoofdweg 51
Nieuw-Beerta, Hoofdweg 81

Museum de Oude Wolden
Tegen over het hotel staat het net gerenoveerde museum de Oude Wolden
Met elke maand wisselende kunst. De openinstijden; woensdag, donderdag en vrijdag: 11 – 17 uur, zaterdag en zondag: 13 – 17 uur, Elke woensdag gratis toegankelijk.

Museum VeenKoloniaal
Het Veenkoloniaal Museum te Veendam ligt in het centrum van de Groninger Veenkoloniën. U maakt bij het kennis met de geschiedenis van een verrassend stukje Nederland. Ze noemen het museum terecht het hart van de regio. De regio van Anthony Winkler Prins en Aletta Jacobs. Een regio met een rijk en boeiend verleden en onverwacht rijke geschiedenis. Jagers, verzamelaars, landmeters en turfgravers. Het verhaal van stro en karton, van Anthony Winkler Prins en Willem Albert Scholten. Riga, Pekela en Veendam … en nog veel meer.

Glasblazerij
In de kathedrale ruimte van de dubbele graanschuur kunt u het oude ambacht van nabij ervaren. Daar is het schouwspel van het gloeiend hete glas aan het eind van de blaaspijp. Waar u tevens van dichtbij kunt meemaken hoe het glas geblazen wordt.

Zeehondencrèche Pieterburen
De Zeehondencrèche Lenie ’t Hart is de oudste exclusieve zeehondencrèche in Nederland. Men verzorgt er zeehonden die ziek, verzwakt of gestrand zijn, om ze vervolgens weer vrij te laten. Daarnaast geeft men voorlichting. Een bezoek aan de Zeehondencrèche is geschikt en interessant voor iedere leeftijdsgroep. U kunt met eigen ogen zien met welke problemen zeehonden te maken hebben en wat de crèche daaraan doet. In de Zeehondencrèche kunt u letterlijk in de keuken kijken. De Zeehondencrèche is dagelijks (ook op alle zon- en feestdagen)open voor publiek.

Openingstijden:
10:00 tot 17:00

Duitsland
Bellingwolde zit aan de grens u bent binnen 10 minuten in Duitsland. Leer is een gemeente in Oost-Friesland gelegen in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Het is tevens de kreisstadt van het gelijknamige Landkreis. Daar kunt u gezellig winkelen en de omgeving bekijken. Ook kunt u naar Emspark dat is een overdekt centrum met een hele grote supermarkt met duitse artikelen.

Termunten
Bent u een natuur en een vis liefhebber? Dan bent u in Termunten op het juiste adres. U vindt hier een aantrekkelijk visrestaurant met verse vis op het menu. Ook kunt u genieten van de omgeving door te gaan wandelen/fietsen over de dijken.